Ouh..mybe i'm too stupid or what??

by - November 12, 2014

Okey dgn rasa penuh sakit hati n sedih sampai menitik-nitik air mata sampai sekarang i taip entry ni.

Al kisah hari ni i amik JPJ test.With new Curriculum Okey? Ada RPK(RUTIN PEMERIKSAAN KENDERAAN), ADA RSM (RUTIN SEBELUM MEMANDU) ada CITO bagai.


Mula I punya sesi 3.Tapi I datang awalah konon nak tengok orag lain buat test. Tetibe I punya session start at 1pm ? Oh My!!!Tak pe lag sabar..

sementara runggu turn hafal la konon step.Then tunggu2 punya tunggu sampai jam 2.30 pm hujan turun..Xapa lg sabar..

Then kena panggil reramai.Buat RPK dulu.3 kete panggil sekali 4 hingga lima orang.Tunggu lagi.. turn i sampai dalam kul 3-4 gitula.I kongsi satu kete buat dua orang RPK.




I Kena start part but kete.Xpela. Ckp punya ckp bebel2 tetibe JPJ tu boleh ckp I bebel sorang2?

Then start pusing tawaf badan kete.Last part paling favourite.ENJIN.I memang dah hapal kaw2 punya part engine.Nasib lah..PASS! JPJ TU SIAP CAKAP..BANYAK NYE KAU BEBEL..DAH P WAT BUKIT..


K.LEGA JAPP.THEN BUAT BUKIT!NERVOUS U! PASS!

ALHAMDULILLAH..

Tiba part parking! mak ai..bala datang.hujan renyai turun.I kena wat parking entry yang x penah hayat belajar! selalu wat parking p5 dengan p4 je.Tetibe dia suh masuk parking p2 ? what? mana jalan nak corner? mana nak pusing? I Blurrr! Tak penah wat kottt.

Try jew lar..GAGAL! dan2.. naik kat JPJ meleleh air mata i..kecewa, sedih bagi kiki..dan masuk je dewan..hujan pun turun dengan lebat-selebatnya..macam nak join nangis sama dengan i jer..

nasib la, x dapat wat 3 point turn , SELEKOH X,SELEKOH Z

                                                                      3 poin turn

                                                                             selekoh z




selekoh S

Okey..nasihat i pada sesapa yang nak hamik lesen D (KERETA) -- sekarang dah apply kurikulum baru okey.Ada byk elemen di tambah n ada part2 yang sudah ditukar ujiannya.Jadi..prepare ur self.Kena kuat semangat.Jangan jadi mcm i ni lemah semangat!

You May Also Like

3 comments

  1. Sabar je lah. JPJ ni kadang-kadang ramai yg emo memanjang. Agaknya sebab asyik buat keje yang sama je.

    Jadi, macam mana dgn driving test tu? Re-test?

    BalasPadam
  2. Semua ckp JPJ memang suke buat bengis... Tention terover kot..

    BalasPadam
  3. i pulak masa test dulu, sekali test je lulus ...tapi sampai sekarang masih xberani nak drive....adoiii lagi la kesian mcm ni

    BalasPadam