99 wonderland tarikan terbaru anak-anak

by - Oktober 28, 2021

 Assalamualaikum lama sungguh tak bersiaran, menulis dalam blog ini.Kesibukan yang tak dapat dielakkan, tugas hakiki, tanggungjawab sebagai mak anak seorang kadang-kadang menghadkan untuk menulis.

Kali ini nak bercerita mengenai 99 wonderland.Sejak COVID-19 melanda, rata-rata pergerakan kita semua terhad dan tak dapat keluar melancong apatah lagi beriadah di luar rumah. Kasihan anak-anak terkurung, apatah lagi yang tinggal di atas bangunan tinggi.Jika rumah berhalaman tak hairanlah, tapi di bandaraya Kuala Lumpur ini rata-rata tinggal di apartment mahupon di Kondominium atas langit.

99 Wonderland Park Wildlife in the city merupakan  taman rekreasi terbaru yang terletak di tengah bandaraya Kuala Lumpur. Seakan zoo di tengah bandaraya, begitulah dapat digambarkan taman rekreasi ini. Menariknya di sini bukan sahaja terdapat kemudahan asas seperti surau , tandas awam malah terdapat juga restoran dan tempat rehat seperti bangku yang disediakan di sekeliling taman.

Selain tarikan haiwan liar di sini, terdapat juga pertunjukan muzikal air pancut bercahaya penuh warna warni, itu pun jika pengunjung mengunjungi taman ini di waktu malam.Lebih menarik terdapat kemudahan kereta api yang mengelilingi taman dan juga cruise untuk membolehkan anda melayari tasik di tengah-tengah taman ini.

Bukan itu sahaja, landskap penuh warna warni dapat di nikmati di malam hari, selain kerlipan neon dan lampu pelbagai rupa, paddle boat ride, 99 Dinosaur park turut menarik perhatian.Jangan lupa bergambar kenangan di 12 zodiac zone, The isle of heart, Tulip Light Hill dan 99 LED Eiffel Towel. Pasti dapat merakam  momen menarik untuk anda dan keluarga tercinta!


99 wonderland

  
                               Taman Rekreasi 99 Wonderland
 99 zoo
                    
                          Pelbagai haiwan liar seperti di zoo

Peta 99 wonderland
 

You May Also Like

0 comments